Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κατάσχεση λαθραίου καπνού στο αεροδρόμιο Λάρνακας



Σε κατάσχεση αδασμοαφορολόγητου καπνού προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, χθες και ώρα 11:30 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο επιβατών πτήσης που αφίχθη από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην πράσινη δίοδο από αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων σε επιβάτη Αιγυπτιακής καταγωγής και ανευρέθηκαν στην κατοχή του 25,407 γραμμάρια αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ μάρκας Al Fakher και Argelini. 
 
Αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση. 
 
Ο εισαγωγικός  δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €5,304.
 
Μετά από κατάθεση που έδωσε κατονόμασε άλλα δύο πρόσωπα Αιγυπτιακής καταγωγής που εμπλέκονταν στην υπόθεση. 
 
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην Επαρχία Λάρνακας συνελήφθη το δεύτερο πρόσωπο που κατονομάστηκε, ο οποίος είναι αιγυπτιακής καταγωγής και είναι μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας και για τον οποίο προοριζόταν ο καπνός που είχε κατασχεθεί προηγουμένως στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επίσης κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε το πρόσωπο αυτό.
 
Στη συνέχεια συνελήφθη ο τρίτος Αιγύπτιος που έφθασε στην Κύπρο με πτήση από την Αθήνα στις 18:30, στην κατοχή του οποίου ανευρέθηκαν 16,053 γραμμάρια αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ μάρκας Al Fakher και ο οποίος προοριζόταν επίσης για τον δεύτερο συλληφθέντα, μόνιμο κάτοικο Λευκωσίας. 
 
Ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.  Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στη ποσότητα αυτή ανέρχονται σε €3,351.
 
Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή του συνολικού ποσού ύψους €11,800 το οποίο και καταβλήθηκε. Ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Τελωνείων.  


κυπε