Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κατασχέθηκαν 38 κιλά αδασμολόγητου καπνού για ναργιλέ



Στην κατάσχεση ποσότητας 38 κιλών καπνού για ναργιλέ η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα €8.304,  προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

 
Ο καπνός εντοπίστηκε στις αποσκευές επιβάτη αιγυπτιακής καταγωγής, μονίμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι.
 
Ο ύποπτος θα οδηγηθεί αύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, σήμερα, στις 11:30, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία αφίχθηκε στη Κύπρο από το Ντουμπάι, εντοπίστηκε στις αποσκευές επιβάτη αιγυπτιακής καταγωγής, μονίμου κάτοικου Κύπρου, ποσότητα 38 κιλών αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ μάρκας Al Fakher.
 
Αφού επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο, ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της αναληθούς δήλωσης, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολόγητου καπνού και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Ο καπνός που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα € 8,304, κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.
 
Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.



κυπε