Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Δείτε γιατί καταδίκασαν σε θάνατο 19χρονη Πακιστανή



Φρίκη προκαλεί η είδηση που έρχεται από το Πακιστάν και σύμφωνα με την οποία, τοπικό δικαστήριο σε απομονωμένη περιοχή στην επαρχία Πουντζάμπ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού μια 19χρονη παντρεμένη γυναίκα επειδή... την βίασε ο εξάδελφός της!


Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times, η κοπέλα κατηγορήθηκε για μοιχεία, όταν προσέφυγε στο τοπικό δικαστήριο, στο οποίο μέλος ήταν και ο πατέρας του βιαστή της. Αν και ο εξάδελφος της 19χρονης την επισκέφθηκε στο σπίτι της την ώρα που κοιμόταν και την βίασε με την απειλή όπλου, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για μοιχεία και την κατηγόρησε ότι εκείνη αποπλάνησε τον δράστη.



Η νεαρή γυναίκα μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. Για όλα τα μέλη του τοπικού δικαστηρίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης ενώ η κοπέλα φιλοξενείται σε καταφύγιο μακριά από το χωριό της.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για το βιαστή της 19χρονης, στον οποίο το τοπικό δικαστήριο δεν απάγγειλε καμία κατηγορία. Στο Πακιστάν είναι συνηθισμένα τα «εγκλήματα τιμής» από μέλη της οικογένειας, όταν θεωρούν ότι μια γυναίκα διέπραξε μοιχεία με στόχο «να αποκατασταθεί η τιμή της οικογένειας».


http://www.protothema.gr/world/article/684321/pakistan-katadikasan-19hroni-se-thanato-epeidi-tin-viase-o-exadelfos-tis/