Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Έκαναν ψευδή καταγγελία για την ποιότητα φαγητού ξενοδοχείου της Κρήτης και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους!

Έκαναν ψευδή καταγγελία ότι αρρώστησαν από τη διατροφή τους σε ξενοδοχείο της Κρήτης, ζητώντας μάλιστα και αποζημίωση 10.000 αγγλικές λίρες, αλλά τώρα κινδυνεύουν να πληρώσουν 170.000 λίρες ή να χάσουν το σπίτι τους!
"Πρωταγωνιστές" της ιστορίας ο Σιν και η Καρολάιν Μποταρέγκο, ένα ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο διέμεινε στο ξενοδοχείο Caldera Palace στη Χερσόνησο, για μια εβδομάδα, τον Οκτώβριο του 2013. Τρία χρόνια αργότερα, το 2016, προσέφυγε δικαστικά, ζητώντας να αποζημιωθεί με 10.000 λίρες επειδή, όπως ισχυρίστηκε, το φαγητό και το ποτό τούς προκάλεσαν ασθένειες.

Στην απαίτηση απάντησε το ξενοδοχείο της Κρήτης, προσφεύγοντας στα δικαστήρια για ψευδή καταγγελία σε βάρος του και δυσφήμιση, απαιτώντας, με τη σειρά του 170.000 λίρες ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της τιμής του. Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου υποστήριξαν ότι το ζεύγος των Βρετανών απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη και επί 3 χρόνια μετά δεν έκανε το παραμικρό παράπονο, μέχρι που ξαφνικά δήλωσε "ασθένεια" και αξίωσε αποζημίωση. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, μετά τις διακοπές, όταν υποτίθεται ο Σιν και η Καραολάιν Μποταρέγκο είχαν ασθενήσει, ανέβαζαν φωτογραφίες στο facebook από τις διακοπές τους στο νησί, δείχνοντας ότι απολάμβαναν τη διαμονή τους.
Bondarenko
Ο 47χρονος άνδρας και η 42χρονη σύζυγός του προσπαθούν τώρα να "μαζέψουν" τη δική τους δικαστική προσφυγή, δηλώνοντας ότι απλά ασθένησαν για μια μόνο μέρα και δηλώνουν ότι από τον Φεβρουάριο είχαν δώσει εντολή στον δικηγόρο τους να σταματήσει την προσφυγή, όμως δεν έγινε τελικά αυτό αφού θα έπρεπε να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που Βρετανοί πολίτες οι οποίοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για την ποιότητα των διακοπών τους, κινδυνεύουν να καταδικαστούν για ψευδή αναφορά.
Ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, τέτοιες καταγγελίες κατά ξενοδοχείων στη Βρετανία και σε όλη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 700% τους τελευταίους 18 μήνες.


Μποταρεγκο