Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Λαμπάδιασαν οχήματα σε Λεμεσό και Λευκωσία



Σε περιστατικά πυρκαγιών σε οχήματα και σε κατοικία σε Λεμεσό και Λευκωσία, ανταποκρίθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα και χθες το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 03.30 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW X5 το οποίο βρισκόταν σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Μίλτωνος στο Ζακάκι.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δύο οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν στο πίσω αριστερό μέρος του οχήματος και κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  από τον ιδιοκτήτη του με τη χρήση νερού. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.
 
Επίσης, στις 04.36 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Nissan Qashqai το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην οδό Πεύκου στη Λακατάμια. Για την κατάσβεση της, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο  οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.58.
 
Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.
 
Στις 11.08 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο ιδιωτική κατοικία στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Έγκωμη. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο  οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.42.
 
Η πυρκαγιά ήταν στο σαλόνι. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές το σαλόνι με το περιεχόμενο του και από τον καπνό και από την θερμότητα επηρεάστηκε και η υπόλοιπη κατοικία.
 
 Ένα ηλικιωμένο άτομο μεταφέρθηκε από γείτονα εκτός της οικίας με ελαφρά εγκαύματα και ακολούθως με το ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. Στην οικία δεν υπήρχαν άλλα άτομα εκείνη την ώρα.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και 3 αναπνευστικές συσκευές.
 
Έγινε διερεύνηση των αιτιών πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα χωρίς όμως να αποκλείεται τα αίτια της πυρκαγιάς να οφείλονται σε είδη καπνιστή.
 
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 26 ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 29ης Μαΐου 2017 ανταποκρίθηκε σε 83 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 55 πυρκαγιές, 27 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.
 
Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 28ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 29ης Μαΐου 2017 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 16 πυρκαγιές και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις.



κυπε