Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Υπό κράτηση για ναρκωτικά



Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο 27χρονων και ενός 24χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ και τον εντοπισμό 4,3 κιλών ναρκωτικών. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται 31χρονος από τη Λευκωσία.

 
Μετά από πληροφορία, τα μέλη της ΥΚΑΝ πραγματοποίησαν έρευνες σε συγκεκριμένο χώρο, στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε μια χάρτινη σακούλα, η οποία περιείχε πέντε ξεχωριστές συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης βάρους 4 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου.

Γύρω στις 17:00 προσέγγισε την περιοχή αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος με συνοδηγό 24χρονο, καθώς και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης οδηγούσε 27χρονος. Σε κάποια στιγμή, ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, θεάθηκε να εξέρχεται από το αυτοκίνητό του και να παραλαμβάνει τη σακούλα με τα ναρκωτικά.

Αμέσως, επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ και ανέκοψαν τον 27χρονο, ενώ οι άλλοι δύο επιχείρησαν να διαφύγουν από την περιοχή με το αυτοκίνητό τους, το οποίο όμως ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση. Ο οδηγός του πρώτου οχήματος κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο 24χρονος ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοχή του 24χρονου ανευρέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης, ενώ στο αυτοκίνητο του δεύτερου 27χρονου, ανευρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους δύο περίπου γραμμαρίων.

Τόσο ο 27χρονος όσο και ο 24χρονος συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ο άλλος 27χρονος παρουσιάστηκε αργότερα σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου και συνελήφθη.
 
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον 31χρονου από τη Λευκωσία, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που άφησε τα ναρκωτικά στην περιοχή για να παραληφθούν από τους συλληφθέντες. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
 
Οι τρεις ύποπτοι, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και χρήση ναρκωτικών και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια τους σε άλλα πρόσωπα, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομία για 8ήμερη κράτηση τους.
 



ΚΥΠΕ