Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Εντοπίστηκε νεκρή η 35χρονη Αγγλοκύπρια αστροφυσικός. Καταπλακώθηκε από βράχια



Η αγάπη της για το τζόκινγκ και την αναρρίχηση την έστειλαν στο θάνατο... 'Όλα δείχνουν πως η Νάταλι Κρίστοφερ έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί από ένα απόκρυμνο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της.
Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια τη χτύπησαν στο πρόσωπο. Πιθανότατα, όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας. 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η 35χρονη αστροφυσικός από το Ηνωμένο Βασίλειο στάθηκε διπλά άτυχη. Από τη μία σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αστυνομικοί και πυροσβέστες αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα όταν συνέβη το ατύχημα η 35χρονη να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που χτένιζαν την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι. Τελικά, στις πέντε και δέκα το απόγευμα ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα της σε γκρεμό ύψους δέκα μέτρων καταπλακωμένο από βράχια. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψή των υπηρεσιών οι οποίες αναλύοντας τα έξι στίγματα του κινητού της τηλεφώνου οριοθέτησαν το σημείο εξαφάνισης για να εντείνουν τις έρευνες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών που ήρθαν από την Αθήνα. 



Το σημείο έχει από την πρώτη στιγμή αποκλειστεί, φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων. Ο ιατροδικαστής της Σύρου που θα διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή, θα  εξετάσει εξονυχιστικά το πτώμα και θα αποφανθεί αν τελικά είναι ατύχημα ή ανθρωποκτονία. 

Οι αστυνομικοί, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια για να πάει για τζόκινγκ παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο. Δύο ώρες αργοτερα, ξύπνησε ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της, την αναζήτησε και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτή απάντησε και του είπε ότι έχει πάει για τζόκινγκ και ότι επιστρέφει. Λίγο αργότερα γίνεται το κακό... Στην προσπάθεια της πιθανότατα να κατέβει από ένα βραχώδες και δύσβατο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο της, ο βράχος αποκολλήθηκε και η γυναίκα έπεσε στο κενό. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος...






Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία. Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο βράχος στον οποίο επιχείρησε να κάνει αναρρίχηση η Βρετανίδα, είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες. Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος. 


Η σορός της βρέθηκε κατά τύχη από εθελοντή που έπαιρνε μέρος στις έρευνες καθώς όπως είπε διασώστης, από το σημείο είχαν περάσει πολλές φορές αλλά δεν στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός της. Μάλιστα - όπως είπε- είχαν «χτενίσει» όλες τις περιοχές και τις ακτές αλλά δεν την είχαν εντοπίσει. Σε ό,τι έχει να κάνει με το κινητό της τηλέφωνο, ο διασώστης είπε πως αυτό χτυπούσε αλλά προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το απαντήσει, ενώ τόνισε πως πολλές φορές του στίγμα του κινητού δεν είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να εντοπιστεί κάποιος.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε εντοπιστεί η σορός της, σε μια χαράδρα βάθους 20 μέτρων στη θέση Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφο της, βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού. 


Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της. 


Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Είμαι συγκλονισμέενος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ».



Από χθες το βράδυ, οι έρευνες των αρχών, αλλά και εθελοντών είχαν εντατικοποιηθεί καθώς στο νησί έφθασαν πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εθελοντές διασώστες, αστυνομικοί από την Αθήνα με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να εντοπιστεί το κινητό της τηλέφωνο και το “σάρωμα” γινόταν στη νότια πλευρά του νησιού. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ότι η Αστυνομία δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο “Νάταλι Κρίστοφερ” σαν μια απλή εξαφάνιση και ψάχνει να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο.



Τελικά, εθελοντές που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή που η 35χρονη Αγγλοκύπρια συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ εντόπισαν πτώμα γυναίκας σε χαράδρα και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές. 
 
Πάντως, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού βρίσκεται ο 38χρονος σύντροφος της. Μάλιστα και τις δύο αυτές ημέρες από την εξέταση που του έκαναν διαπίστωσαν πως δεν έπεσε σε καμία αντίφαση ενώ όπως λένε δεν εκδήλωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια.


https://www.protothema.gr/greece/article/914955/ikaria-i-agapi-gia-tin-anarrihisi-skotose-tin-astrofusiko/