Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Διάσωση έξι ατόμων όταν βούλιαξε σκάφος στη Λεμεσό. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Παρούσα στο καθήκον δήλωσε για άλλη μια φορά η Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία, μέλη της οποίας διέσωσαν χθες έξι πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα της Λεμεσού, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ!!!


Η διάσωση των έξι ναυαγών, έγινε γύρω στις 4μ.μ. χθες, στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, σε σημείο κοντά στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού. Γύρω στις 3.50μ.μ., λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για άτομα που κινδύνευαν στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς σύμφωνα με την πληροφορία, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βούλιαζε. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες στο πλήρωμα της αστυνομικής ακάτου «ΑΣΤΡΑΠΗ 30», που βρισκόταν σε περιπολία, να πλεύσει στην περιοχή.  

Στις 4μ.μ., η αστυνομική άκατος εντόπισε και προσέγγισε το εν λόγω σκάφος, μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα έξι πρόσωπα, που επέβαιναν στο σκάφος, τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά, βρίσκονταν εντός της θάλασσας και καλούσαν για βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης τους, από τη θάλασσα, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 4.25μ.μ.. Όπως διαπιστώθηκε και τα έξι πρόσωπα ήταν καλά στην υγεία τους. Την όλη επιχείρηση, συνέδραμε και ναυαγοσωστικό σκάφος, με δύο ναυαγοσώστες.

Οι έξι ναυαγοί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά, με την άκατο «ΑΣΤΡΑΠΗ 30», ενώ το σκάφος τους ρυμουλκήθηκε επίσης στη ξηρά.

Η χθεσινή επιχείρηση διάσωσης και η άμεση αντίδραση και επέμβαση στην κλήση για βοήθεια, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, νύχτα και μέρα, τα μέλη της Λ&Ν Αστυνομίας βρίσκονται στη θάλασσα, στο πλαίσιο της αποστολής τους, που δεν είναι άλλη από την επιτήρηση των ακτών, την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος και την παροχή βοήθειας σε όποιον κινδυνεύει στη θάλασσα. Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο ρόλος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο αριθμός όσων ασχολούνται και βρίσκονται στη θάλασσα αυξάνεται κατακόρυφα.