Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Στο δεύτερο σκαλί του Ευρωπαϊκού Γκολφ η Κύπρος


Την δεύτερη θέση στο European Mens Team Shield Championship 2019 που διεξήχθη  στην Λιθουανία εξασφάλισε η εθνική ομάδα ανδρών στο Γκολφ.
Στον τελικό που διεξήχθη χθες ηττήθηκε από την εθνική ομάδα της Ελλάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Και η δεύτερη ωστόσο θέση αποτελεί άθλο , σύμφωνα με τον γραμματέα της Κυπριακής ομοσπονδίας Γκολφ Νίκο Ρωσσίδη που συνοδεύει την εθνική ομάδα. 

Η εθνική ομάδα που βρέθηκε  στην Λιθουανία συμμετείχε  στον ομαδικό αγώνα  μαζί με άλλες 11 εθνικές ομάδες. Αρχικά ο στόχος, σύμφωνα με τον Νίκο Ρωσσίδη ήταν η ομάδα της Κύπρου να μπορέσει να περάσει στον επόμενο γύρο. Όχι μόνο τα κατάφερε αλλά κατόρθωσε  να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης αποκλείοντας  στα προημιτελικά την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας  και στα ημιτελικά την εθνική ομάδα του Λιχτενστάιν με 3-0. Στον τελικό αντιμετώπισε την εθνική Ελλάδος από την οποία ωστόσο έχασε με 2-1. Ο γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκος Ρωσσίδης σημείωσε ότι ο αγώνας κρίθηκε στην εμπειρία των Ελλήνων παικτών σε σχέση με την νεανική Κυπριακή ομάδα την οποία αποτελούσαν οι Κριστοφερ και Γιώργος Καλπακας, ο Νικόλας Πιτυρής και ο Θεόδωρος Μιχαήλ.
Ο κ. Ρωσσίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του και τις ευχαριστίες του στους Κύπριους αθλητές της εθνικής ομάδας τονίζοντας ότι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες και σίγουρα μεγαλύτερες διακρίσεις για το Κυπριακό Γκολφ.


Η δεύτερη θέση σε Πανευρωπαϊκό αγώνα είναι η μεγαλύτερη  μέχρι στιγμής διάκριση που λαμβάνει η Κύπρος σε αγώνα Γκολφ.