Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σε ιατρική αμέλεια οφείλεται ο θάνατος 29χρονης εγκύου από την Ορμήδεια

Σε ιατρική αμέλεια οφείλεται τελικά ο θάνατος 29χρονης εγκύου από την Ορμήδεια τον Νοέμβριο του 2010.

Καταπέλτης σε βάρος ιδιωτικής κλινικής στην ελεύθερη Αμμόχωστο, είναι το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης που διεξήχθη ενώπιον της Δικαιοσύνης και υπογράφει η θανατική ανακρίτρια κ. Μ. Μηλιώτου, αναφορικά με τα αίτια θανάτου της 29χρονης μητέρας Ελισάβετ Προκοπίου από την Ορμήδεια, κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής στην οποία είχε υποβληθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες σε βάρος της ιδιωτικής κλινικής το οποίο εκδόθηκε από την θανατική ανακρίτρια Μαριλένα Μηλιώτου.
Ο θάνατος της Ελισάβετ προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία η οποία προκλήθηκε λόγω σοβαράς μορφής επιπωματικού προδρομικού πλακούντα.
Συγκεκριμένα το πόρισμα αναφέρει πως, «υπάρχει η υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων για την πρόκληση θανάτου, και μάλιστα ξεκάθαρα υπάρχει αδίκημα αμέλειας στο οποίο αποδίδεται ο θάνατος».
Η οικογένεια του θύματος ζητά την ποινική δίωξη όσων γιατρών είχαν εμπλοκή καθώς επίσης και του νομικού προσώπου της ιδιωτικής κλινικής στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

φιλελεύθερος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: