Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ακατάλληλη αμυγδαλόψυχα στην Κυπριακή αγορά

Ακατάλληλη συσκευασία αμυγδαλόψυχας ωμής με την ονομασία “Αμαλία” εντοπίστηκε στην κυπριακή αγορά, η οποία περιέχει τόσο Αφλατοξίνη Β1, όσο και Ολικές Αφλατοξίνες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου από την Κοινοτική νομοθεσία.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, προέβηκαν σε δειγματοληψία του πιο πάνω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει τόσο Αφλατοξίνη Β1 όσο και Ολικές Αφλατοξίνες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου από την Κοινοτική νομοθεσία.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που συσκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν, στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση απόσυρση όλης της ποσότητας της συγκεκριμένης παρτίδας.
Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.
Η διερεύνηση του περιστατικού συνεχίζεται σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: