Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα περίοδοι με συννεφιά θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί ως το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ενώ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στις ορεινές και κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: