Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Η ΠΑΦΟΣ. ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ


Σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται από σήμερα η Πάφος,  καθώς το πρωί ξεκίνησε η εκτέλεση δύο μεγάλων έργων υποδομής που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης  και θα συμβάλουν   στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Πρόκειται για το έργο Σύνδεσης και Ανάδειξης των  Πλατειών, 28ης Οκτωβρίου, Διονυσίου Σολωμού και Κωστή Παλαμά, και το έργο  της Ανάπλασης του Παραδοσιακού Κέντρου  και της Πλατείας Κέννεντυ, με συνολικό κόστος που πλησιάζει τα 8.300.000  ευρώ.
Στην εκτέλεση των εργασιών έχουν τεθεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ώστε  την 1η Ιανουαρίου 2017, που η Πάφος θα  αναλάβει επίσημα  τον τίτλο  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί.
Από το πρωί, οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Δημοτικό Μέγαρο έκλεισαν και τα συνεργεία έπιασαν δουλειά. Επιθεωρώντας το ξεκίνημα των εργασιών και σε μία συμβολική κίνηση,  ο Δήμαρχος Πάφου  Φαίδωνας Φαίδωνος δεν δίστασε να ανέβει σε ένα εκσκαφέα, δίνοντας το μήνυμα ότι  η πόλη γύρισε σελίδα και εισέρχεται σε μία νέα εποχή.
 «Η  χειμωνιά γι αυτή την πόλη τελείωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.  Σήμερα, πρόσθεσε, είναι  άνοιξη, τα έργα ξεκίνησαν και η πόλη αλλάζει. Η Πάφος θα γίνει ξανά μια πόλη περήφανη, μια πόλη της προόδου και της ανάπτυξης, μια πόλη  που πλέον θα κοιτάζει μπροστά και οι πολίτες της  θα μπορούν να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.
 Αυτά τα έργα, πρόσθεσε, είναι το  έναυσμα για να δούμε  και άλλα και ιδιωτικά και δημόσια έργα να γίνονται  και να έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  όπου όλοι οι πολίτες να μπορούν πλέον  να έχουν μια αξιοπρεπή  εργασία.
Ο Δήμαρχος Πάφου ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία την οποία θα υποστούν,  υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ταλαιπωρία φεύγει  τα έργα όμως μένουν».

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι για την ομαλή διεξαγωγή των κατασκευαστικών έργων  θα υπάρξει σκληρή δουλειά και συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και υπογράμμισε πως  το ίδιο αυστηρή θα είναι και η  διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ο Δήμος, συμπλήρωσε, θα δίνει δημόσια απολογισμό ανά ένα – δυο μήνες και θα ενημερώνει για το κάθε τι, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσο  η διαδικασία των προσφορών όσο και η διαδικασία των κατακυρώσεων δεν είχαν, μέχρι στιγμής, καμία  προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: