Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οκτώ μέρες στο κελί για παράνομη κατοχή οπλισμού

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 60χρονου Ε/κ και 37χρονης από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά τον εντοπισμό περιστρόφου, πιστολιού και φυσιγγίων.

Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας μετέβηκαν χθες βράδυ σε οικία στη Λεμεσό μετά από πληροφορία ότι διαμένουν σε αυτήν παράνομοι αλλοδαποί και όταν διαπίστωσαν πως ο ιδιοκτήτης της αργοπορούσε να ανοίξει την πόρτα, ενώ παράλληλα ακουγόταν αναστάτωση, μετέβησαν στην  πίσω πλευρά της οικίας, όπου εντόπισαν την 37χρονη να επιχειρεί να διαφύγει.
Στην κατοχή της  εντοπίστηκε ένα περίστροφο, ένα πιστόλι και 51 φυσίγγια, ενώ  ακολούθησε έρευνα εντός της οικία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, μια κενή γεμιστήρα, καθαριστικό πιστολιού και 200 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Η Αστυνομία συνέλαβε και τον 60χρονο ενώ 29χρονη, επίσης από τις Φιλιππίνες, που επίσης εντοπίστηκε στη σκηνή, αφέθηκε ελεύθερη αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον της.
Ανακρινόμενη η 37χρονη ανέφερε πως τον οπλισμό της τον έδωσε ο 60χρονος όταν αντιλήφθηκε ότι θα γινόταν έρευνα από την Αστυνομία, ενώ ο ίδιος αρνείται να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς ανακριτές.
Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δυο ενώ αναμένονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο το περίστροφο και το πιστόλι χρησιμοποιήθηκαν σε οποιεσδήποτε εγκληματικές ενέργειες.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: