Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Λειτούργησαν τα σχολεία σήμερα στα ορεινά

Όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια στις ορεινές περιοχές, τα οποία είχαν κλείσει για δύο μέρες λόγω παγετού, λειτούργησαν σήμερα κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστος Χατζηαθανασίου.

Ο κ. Χατζηαθανασίου ανέφερε ότι λόγω παγετού κάποια σχολεία μέχρι να επιβεβαιωθεί η λειτουργία της θέρμανσης και η παροχή του νερού λειτούργησαν μετά τις 08:30.
Τα σχολεία αυτά, συνέχισε, είναι στην Επαρχία Λευκωσίας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο στον Κάμπο και στην Επαρχία Λεμεσού, τα Δημοτικά Σχολεία Αγρού και Κυπερούντας, τα Νηπιαγωγεία Κυπερούντας και Πελενδρίου και τα Γυμνάσια Αγρού και Λεμίθου.
Ερωτηθείς αν αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα επανεξετάζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων σε ορεινές περιοχές, ο κ. Χατζηαθανασίου είπε κάθε πρωί με βάση τα δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες γίνεται πάντα μια τέτοια επανεξέτασή.
«Είναι η πρώτη έγνοια των Διευθυντών των σχολείων, των Σχολικών Εφορειών και Κοινοτήτων σε συνεργασία με την Αστυνομία να διαπιστώνουν κατά πόσο είναι δυνατή η λειτουργία ή μη του σχολείου και γίνεται άμεση ενημέρωση,” είπε, προσθέτοντας ότι αν οι πληροφορίες είναι γνωστές από το βράδυ, ενημερώνονται οι γονείς έγκαιρα από τους υπεύθυνους.
Σε ερώτηση αν θα αναπληρωθεί η ύλη που χάθηκε, ο κ. Χατζηαθανασίου εξήγησε ότι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε αυτά τα σχολεία είναι ότι κλείνουν λόγω παγετού μια, δύο ή τρεις μέρες κάθε χρόνο.
«Το έχουν υπόψη τους οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και ρυθμίζουν τα προγράμματα τους με τέτοιο τρόπο ώστε ότι πιθανόν να έχει μείνει πίσω, να το αντιμετωπίζουν μέσω των διαδικασιών που έχουν στα σχολεία τους. Δεν δίνουμε κάποια άλλη μέρα για να εργαστούν επιπλέον. Αλλά μέσα από επαναλήψεις και μέσα από σειρά διαδικασιών, που τα σχολεία εκεί πάνω γνωρίζουν, βρίσκουν τρόπο και δεν αφήνονται τα παιδιά να ζημιώνουν οτιδήποτε», κατέληξε.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: