Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πάφος. Ελληνοκύπριος και Βούλγαρος στο δικαστήριο για διαρρήξεις και κλοπές

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν δύο πρόσωπα 35 χρόνων από την Πάφο και 32 χρόνων από την Βουλγαρία  τα οποία είχαν συλληφθεί σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών αυτοκινήτων στην Πάφο.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που διενεργήθηκε από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, Τροχαίας Πάφου και άλλων Υπηρεσιών, προχώρησε χθες στη σύλληψη 35χρονου και 32χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, κλοπής αυτοκινήτων και πινακίδων εγγραφής, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας και παράνομης κατοχής ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, γύρω στη 1.45μ.μ. χθες, τα μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν σε χωμάτινο δρόμο στην περιοχή Γεροσκήπου, όχημα που οδηγούσε ο 35χρονος.
Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες εγγραφής, ενώ είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο, μεταξύ των ημερομηνιών 15/12/15-15/1/16 στην επαρχία Πάφου.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε πινακίδα εγγραφής, η οποία διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε κλαπεί μεταξύ των ημερομηνιών 26-28/11/15 από αυτοκίνητο στην Πάφο.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε υποστατικό που διατηρεί ο 35χρονος στην Πάφο, εντοπίστηκε ακόμη ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες εγγραφής, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλοπιμαίο.
Από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα που διατηρεί ο 35χρονος στην Πάφο και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, μια βαλίτσα από αλουμίνιο η οποία περιείχε ένα τηλεσκόπιο, μια τηλεόραση, ποσότητα από συλλεκτικά πιάτα, δύο ασύρματους και άλλα αντικείμενα, που πιστεύεται ότι πρόκειται για κλοπιμαία.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που διενεργήθηκε με δικαστικό ένταλμα σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, στο οποίο διαμένει ο 35χρονος, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους μισού γραμμαρίου περίπου.
Ακολούθως, ο 35χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Σχετικά με την ίδια υπόθεση, συνελήφθη επίσης με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 32χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του με δικαστικό ένταλμα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου περίπου, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που πιστεύεται ότι πρόκειται για κλοπιμαία.
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.
Μετά τις δύο συλλήψεις η Αστυνομία εκτιμά πως βρίσκεται στην εξιχνίαση υποθέσεων διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Επαρχία Πάφου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: