Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Βενετία. Η πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο

Την απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι 20 πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου επιχείρησε να δώσει το αμερικανικό περιοδικό «Travel + Leisure», δημιουργώντας μία κατάταξη βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του.

Στις περισσότερες από τις πόλεις της λίστας κυριαρχούν το νερό, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα ποιοτικά εστιατόρια και μπαρ, με τους αναγνώστες να σημειώνουν ότι μπορεί κανείς εύκολα να ερωτευτεί τόσο τις ίδιες τις πόλεις, όσο και τον… συνταξιδιώτη του.
Σύμφωνα με το περιοδικό, την πρωτιά στη σχετική λίστα κατακτά η Βενετία στην Ιταλία, με τους αναγνώστες του «Travel + Leisure» να εξηγούν ότι από τον σταθμό του τρένου μέχρι και τις γόνδολες, η πόλη κυριεύεται από ρομαντισμό.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Παρίσι. Το περιοδικό κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σημαντικά μνημεία της «Πόλης του Φωτός», ενώ στέκεται στα γαλλικά κρασιά που θα μπορούσαν να «απογειώσουν» μία ρομαντική βραδιά.
Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κάρμελ της Καλιφόρνιας, με το περιοδικό να κάνει λόγο για το πιο ρομαντικό μέρος στις ΗΠΑ, λόγω των γραφικών αγροτικών καλυβών, των παρθένων παραλιών αλλά και της ιδιαίτερης διαδρομής που ακολουθεί κανείς μέχρι να φτάσει στην πόλη, μέσα από αμπελώνες και πάνω από απόκρημνα βράχια.
Την πρώτη πεντάδα, συμπληρώνουν δύο ακόμη ιταλικές πόλεις, η Φλωρεντία και η Ρώμη, χάρη κυρίως στα έργα τέχνης που τις κοσμούν.
Στην εικοσάδα, κυριαρχούν πόλεις από την Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ, με την πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού να είναι Αμερικανοί. Αναλυτικά, οι 20 πιο ρομαντικές πόλεις, σύμφωνα με το «Travel + Leisure», είναι οι εξής:
Βενετία, Ιταλία
Παρίσι, Γαλλία
Κάρμελ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Φλωρεντία, Ιταλία
Ρώμη Ιταλία
Χονολουλού, Χαβάη
Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ
Μπριζ, Βέλγιο
Κεμπέκ, Καναδάς
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Βικτώρια Βρετανικής Κολομβίας, Καναδάς
Βαρκελώνη, Ισπανία
Σιένα, Ιταλία
Μόντε Κάρλο, Μονακό
Σεβίλλη, Ισπανία
Σαβάννα, Τζώρτζια, ΗΠΑ
Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Αιξ-αν-Προβάνς, Γαλλία
Λουκέρνη, Ελβετία


Πηγή: naftemporiki.gr
http://ikypros.com/?p=150301#sthash.n0QHrfXm.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: