Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό. Καταστράφηκε ολοσχερώς

Φωτιά που ξέσπασε τυχαία από μηχανική βλάβη κατέστρεψε ολοσχερώς φορτηγό αυτοκίνητο που κινείτο χθες βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακα παρά το Αλεθρικό. Η αξία των ζημιών υπολογίζεται να φτάνει τις δέκα περίπου χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο πριν τις οκτώ χθες βράδυ, ενώ 55χρονος από τη Λεμεσό οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση Κοφίνου προς Λάρνακα, αρθρωτό όχημα και έσυρε καρότσα, λίγο μετά την έξοδο Αλεθρικού, σε κάποια στιγμή πρόσεξε να βγαίνουν καπνοί από το μπροστινό αριστερό μέρος του φορτηγού. Αμέσως σταμάτησε το όχημα στην λωρίδα ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου και λίγο μετά εξερράγη πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος του φορτηγού.
Από τη φωτιά το μπροστινό μέρος του φορτηγού καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές υπέστη και η καρότσα η οποία ήταν φορτωμένη με εμπορεύματα για γνωστή υπεραγορά (Lidl).
Τη σκηνή επισκέφθηκαν άνδρες των Αστυνομικών Σταθμών Κοφίνου και Αραδίππου και του ΟΠΟΛΠ Αρχηγείου, οι οποίοι και απέκοψαν και τις δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου για δύο περίπου ώρες.
Η φωτιά στο φορτηγό αυτοκίνητο κατασβέστηκε πλήρως από μέλη της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανταποκρίθηκαν με τρία αυτοκίνητα, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ.
Από την πυρκαγιά δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός, ενώ από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η φωτιά οφειλόταν σε μηχανική βλάβη και αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.
Δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για πυρκαγιά στο φορτηγό ωστόσο υπάρχει ασφάλεια για τα εμπορεύματα που μετέφερε.
Η αξία των ζημιών στο φορτηγό υπολογίζεται γύρω στις δέκα χιλιάδες ευρώ ενώ είναι άγνωστη μέχρι στιγμής η αξία των ζημιών στα εμπορεύματα.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: