Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τεράστιες επενδύσεις Κινέζων στην Βουλγαρία


Κινέζοι επενδυτές σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις 270 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αεροδρομίου cargo κοντά στη Σόφια, αλλά και στην κατασκευή λουξ ακινήτων, αφού η ζήτηση για τα τελευταία έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό λόγω της καλής πορείας της οικονομίας της  χώρας.





Οι επενδύσεις θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κατασκευής ξενοδοχείων αλλά και πλειάδας από βίλες, μίας μαρίνας, αλλά και καζίνο κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον Ilian Scarlatov, στέλεχος της Mane Capital στη Σόφια, ο οποίος είναι και σύμβουλος στις διαπραγματεύσεις. Αρνήθηκε, πάντως, να δώσει τα ονόματα των επενδυτών.


Η Βουλγαρία, η οποία είναι και το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας για να υποστηρίξει την οικονομία της. Ο πρωθυπουργός Boyko Borissov προέβλεψε στις 19 Ιανουαρίου πως η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3%, μετά από ανάπτυξη 2,9% το 2015.

http://www.protothema.gr/economy/article/549224/terasties-kinezikes-ependuseis-gia-aerodromia-xenodoheia-kai-tourismo-sti-voulgaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια: