Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ο καιρός απόψε στην Κύπρο



H ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή, θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από αύριο.


Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά, τα ημιορεινά και ενδεχομένως το εσωτερικό, να δώσουν ελαφρά χιονόπτωση και χιονόνερο ή ελαφρά βροχή, στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε αρκετές υπήνεμες πεδινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος και μόνο τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
 
 Μέγιστη ΘερμοκρασίαΕλάχιστη ΘερμοκρασίαΣχετική Υγρασία
Λευκωσία:9°C-2°C42%
Αεροδρόμιο Λάρνακας:10°C1°C35%
Λεμεσός:11°C2°C41%
Αεροδρόμιο Πάφου:12°C3°C53%
Παραλίμνι:10°C0°C43%
Πρόδρομος:-1°C-10°C67%
Πόλις Χρυσοχούς:12°C2°C33%

Δεν υπάρχουν σχόλια: