Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

"Σε κατάσταση αποσύνθεσης η Εθνική Φρουρά"



Το Υπουργείο Άμυνας υπέδειξε την έκδοση διαταγής από το ΓΕΕΦ η οποία προνοεί την αφαίρεση του σήματος «ΕΘΝ. ΦΡΟΥΡΑ» το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε μέρος της στολής των ενόπλων δυνάμεων. 
Η διαταγή προβλέπει όπως αφαιρεθούν τα εν λόγω διακριτικά από τις στολές ολόκληρου του προσωπικού της ΕΦ, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και κληρωτούς στρατιώτες.

Η εν λόγω διαταγή αποτελεί μια ανεξήγητη ενέργεια η οποία προκαλεί διάφορα ερωτηματικά ως προς το στόχο και σκοπό της. Τι επιδιώκουν τα πετύχουν τα άτομα που είχαν την ιδέα να εκδώσουν τη διαταγή; Θεωρούν ότι δεν πρέπει να υφίσταται ΕΦ;
Πρόκειται για μια ενέργεια ως προς τη συμφιλίωση με τους τ/κ; Θεωρούν ότι η ύπαρξή της ΕΦ προκαλεί τα αισθήματά αυτών που προκάλεσαν την κατάρρευση του ζυριχικού συντάγματος;
Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προτρέπει τον αρμόδιο υπουργό, κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη, να επέμβει ως προς την αναίρεση αυτής της αψυχολόγητης και χωρίς αιτία απόφασης. Αναμένουμε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναζητήσει τους λόγους και τα άτομα πίσω από αυτή την ενέργεια. Το μόνο που επιτυγχάνεται μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές είναι η πλήρη απαξίωση της ΕΦ με σοβαρές επιπτώσεις στο ηθικό του προσωπικού και των στρατιωτών. Τέτοιες ενέργειες εκτός από καταδικαστέες παραπέμπουν σε μια μεθοδευμένη και συντονισμένη αποδιοργάνωση των ένοπλων δυνάμεων που οδηγεί στην πλήρη διάλυσή του. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για μια σειρά λαθών τα οποία θα διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν και αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Γραφείο Τύπου
Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: