Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ



Πραγματοποιείται σήμερα η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η διακήρυξη της Λευκωσίας.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί, σε χωριστές συναντήσεις, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξη Τσίπρα και Βενιαμίν Νετανιάχου. Γύρω στο μεσημέρι, θα διεξαχθεί η διευρυμένη τριμερής συνάντηση και θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την τριμερή ως "την κορύφωση μιας προσπάθειας συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014".

Ανέφερε ότι θα συζητηθούν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα.

Αναμένεται, είπε, να προκύψει και η σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί , ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος χθες είχε επαφές στο Ισραήλ, συνοδεύεται στην Κύπρο από έξι Υπουργούς.

Χθες η Αστυνομία ανακοίνωσε πως θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, λόγω της επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού  στην Κύπρο, και πως θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας, όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: