Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων εναντίον 40χρονου από την Ελλάδα ο οποίος διαμένει σε προσφυγική συνοικισμό στη Λάρνακα, αφού κρίθηκε ένοχος ύστερα από πολύχρονη ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Ιουνίου 2010. Τότε ο κατηγορούμενος ήταν 35 χρόνων και η παραπονούμενη ανήλικη, μαθήτρια γυμνασίου.
Ο πατέρας της νεαρής, ο οποίος απεβίωσε, ήταν αδελφός της συζύγου του κατηγορουμένου. Ο 35χρονος ήταν εξ αγχιστείας θείος της κοπέλας. Η ανήλικη που σήμερα έχει ενηλικιωθεί, κατά τον επίδικο χρόνο διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο άνδρας παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη στο σπίτι του όταν ήταν μόνοι τους, σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν έξω από την οικία του και σε μια υπό ανέγερση οικοδομή στον ίδιο δρόμο.
Για την υπόθεση είχε καταθέσει ένας μεγάλος αριθμός μαρτύρων μεταξύ των οποίων και η μητέρα της ανήλικης, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που του προσήχθησαν. Η καταγγελία στην Αστυνομία είχε τότε γίνει από την ίδια την ανήλικη η οποία πήγε στο ΤΑΕ Λάρνακας συνοδευόμενη από τη μητέρα της.
Το Δικαστήριο επέβαλε τελικά σήμερα ποινή τριών χρόνων φυλάκισης για την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και τρία χρόνια για την κατηγορία της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών. Οι ποινές συντρέχουν.Αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 40χρονος οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

http://ikypros.com/?p=150039#sthash.rULATgyx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: