Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δείτε τα αποτελέσματα παγκύπριας εκστρατείας της αστυνομίας



Συνεχίζονται οι συντονισμένες εκστρατείες της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης για εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη, καθώς και για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων

Στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, που αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία, συνεχίστηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 30/12/2015 – 31/1/2016, οι παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας. 

Κατά τη διάρκεια του πιο πάνω χρονικού διαστήματος, ελέχθησαν συνολικά παγκύπρια 3,770 οχήματα και 4,541 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.
Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 4,608 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 1,290 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Εξάλλου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 307 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας.
Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.

Εξάλλου, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός τροχονομικών ελέγχων σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 10,733 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, καθώς και 7,123 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης, έγιναν 7,019 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 577 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια σε οδηγούς από μέλη της Τροχαίας. 
Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: