Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συνέχεια της δίκης του σκανδάλου του ΣΑΠΑ



Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα εκ νέου οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Στη σημερινή δικάσιμο η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να παρουσιάσει τον Χρήστο Δρακόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας ENVITEC που έχει αναβαθμίσει τον βιολογικό σταθμό του ΣΑΠΑ.


Σημειώνεται ότι το Δ` συμβόλαιο, το οποίο αφορά το βιολογικό σταθμό, ανατέθηκε στην εταιρεία ENVITEC S.A. για το ποσό των 15,720,133.00 ευρώ. Το ΣΑΠΑ υπέγραψε συμβόλαιο με την ελληνική εταιρεία ENVITEC S.A. για την επέκταση και 10ετή διαχείριση του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από τους Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου , παρουσίασε τους μάρτυρες κατηγορίας Κώστα Κορωνή, Οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Medcon, Χρίστο Θεοδώρου ,Διοικητικό Λειτουργό του ΣΑΠΑ  και τα μέλη της ανακριτικής ομάδας Μάριο Σταυρινού, που υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, και Μανώλη Μανώλη, που υπηρετεί στο ΤΑΕ Λάρνακας. 

Οι πέντε κατηγορούμενοι, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βασίλειος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: