Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μιχάλης Παυλίδης επαναδιεκδικεί την Δημαρχία της Γεροσκήπου


Μιχάλης Παυλίδης, Δήμαρχος Γεροσκήπου.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ.


"Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν πέντε χρόνια, από τότε που τιμώντας με την ψήφο σας εκλέχτηκα Δήμαρχος Γεροσκήπου. Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών χρόνων εργαστήκαμε όλοι μαζί, Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι εσείς,μεθοδικά, συναινετικά και αποτελεσματικά, για την πρόοδο της Γεροσκήπου και την ευημερία των κατοίκων της Γεροσκήπου.

Παρά τις τεράστιες και σε κάθε τομέα δυσκολίες που κληροδοτήθηκαν η σκληρή δουλειά μας σε συνδυασμό με το σωστό προγραμματισμό η περασμένη πενταετία ήταν παραγωγική και καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας. Όλα αυτά μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που συνέθλιβε κάθε προοπτική και που επηρέασε καταλυτικά τις οικονομικές δραστηριότητες με άμεσο αντίκτυπο στα έσοδα του Δήμου. Στις αρνητικές εξελίξεις που είχαμε να διαχειριστούμε προστέθηκε και η μείωση της κρατικής χορηγίας προς το Δήμο.

Διαχειριστήκαμε τα δύσκολα. Δουλέψαμε. Και πετύχαμε!
Πετύχαμε Εξυγίανση! Φέραμε και εδραιώσαμε τη Διαφάνεια! Αναδείξαμε τη Συλλογικότητα! Κάναμε τη Γεροσκήπου να ανήκει σε όλους.

Πετύχαμε, γιατί με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά καταφέραμε να έχουμε ουσιαστικό έργο και αποδοτική Δημοτική Υπηρεσία προς όφελος της τοπική κοινωνίας, χωρίς αχρείαστες σπατάλες και υπερβολές .
Πετύχαμε να έχουμε καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας και χωρίς να φορτώσουμε με χρέη το Δήμο για τα επόμενα χρόνια.

Καλύψαμε με προνοητικότητα δαπάνες και δόσεις δανείων που είχαν δοθεί στο παρελθόν για έργα και αναπτύξεις,μετατρέποντας τα ελλείμματα των προηγούμενων ετών σε πλεονάσματα.
Δημιουργήσαμε νέο έργο με περιεχόμενο και ποιότητα, αξιοποιώντας τις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις.

Φέραμε τον Δήμο Γεροσκήπου σε επίπεδο που να είναι ικανός να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προσδοκίες των δημοτών.

Ως Δήμαρχος, σε όλη αυτή την προσπάθεια, ενήργησα με όλες μου τις δυνάμεις έχοντας ως πυξίδα το “συμβόλαιο τιμής” που υπέγραψα μαζί σας, με τον κάθε δημότη, κάτοικο, γείτονα και φίλο στη Γεροσκήπου όταν διεκδίκησα τη δημαρχία πριν πέντε χρόνια.

Συμπεριφέρθηκα απόλυτα ως υπερκομματικός, ανεξάρτητος Δήμαρχος, όχι μόνο αποφασίζοντας αλλά κα δρώντας συλλογικά και αμερόληπτα, με σεβασμό και αξιοκρατία απέναντι στους πολίτες και τα κόμματα.

Η Γεροσκήπου και η τοπική αυτοδιοίκησή της πόλης δεν έχουν κομματικό χρώμα. Ιδεολογία μας είναι η εξυπηρέτηση της Κοινωνίας, του κάθε Δημότη ξεχωριστά και η προσοχή σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.
Πριν από πέντε χρόνια απευθύνθηκα σε σας, γιατί με γνωρίζατε ως ενεργό πολίτη με μακρόχρονη ανάμειξη στα κοινά του Δήμου μας και της επαρχίας Πάφου. Με εμπιστευτήκατε με τη ψήφο σας και με εκλέξατε ως ανεξάρτητο Δήμαρχο της πόλης μας.

Σήμερα απευθύνομαι και πάλι σε σας, γιατί με γνωρίζετε πια ως Δήμαρχο της Γεροσκήπου και θα με κρίνετε όχι μόνο από τα λόγια, αλλά και από τις πράξεις μου και το έργο μου.
Μπορώ να μιλώ στον καθένα σας στον ενικό, γιατί ήμουν και παραμένω ο ίδιος, έχοντας εργαστεί και αγωνιστεί πέντε χρόνια με αφοσίωση και αγάπη για τη Γεροσκήπου που προχωρά και προοδεύει, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις.
Για όλα τα πιο πάνω, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη θέλησή μου να επαναδιεκδικήσω τη Δημαρχία, έχοντα ως ξεκάθαρο και μοναδικό στόχο να ολοκληρώσω το έργο που ξεκινήσαμε , ένα έργο που είχε απ’ την αρχή ορίζοντα δεκαετίας.

Η ανοιχτή και ισότιμη κοινωνία που χτίσαμε στη Γεροσκήπου είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστώ με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα.
Τώρα , μετά από το νοικοκύρεμα , είναι η ώρα των έργων υποδομής και ανάπτυξης που θα δώσουν το ξεχωριστό στίγμα στον Δήμο μας.

Με την ανανέωση της θητείας μου θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ώθηση σε όσα έργα έχουμε ξεκινήσει και σε όσα έργα έχουμε σχεδιάσει και να θέσουμε νέους στόχους. Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν με την αξιοποίηση της συλλογικής προσπάθειας και συνδιαμόρφωσης ιδεών.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, παρά το ότι η Γεροσκήπου είναι ένας μικρός Δήμος, εντούτοις με την υποδομή και την ανάπτυξή της, με την κοινωνική και την περιβαλλοντική ευαισθησία της, αλλά και με την πολιτιστική της ταυτότητα διαθέτει όλα τα εχέγγυα, όχι απλώς να ξεχωρίσει αλλά και να μεγαλουργήσει.

Η προσπάθεια για επίτευξη αυτού του στόχου περνά μέσα από τη συνέχιση της πορείας που έχουμε χαράξει μαζί την τελευταία πενταετία, έχοντας ως κεντρικές αξίες τη φιλία, τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη.

Είμαι βέβαιος ότι θα μου εμπιστευτείτε το τιμόνι του Δήμου για ακόμη μία πενταετία για να φτιάξουμε μαζί όσα ονειρευόμαστε για την πόλη μας. Είμαι βέβαιος και ότι θα σας έχω συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στη συνέχιση της πορείας της πόλης μας προς την ανάπτυξη, όπως ήσασταν ως τώρα".