Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Στο κακουργιοδικείο η υπόθεση για τα 142 κιλά κοκαΐνης



Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό οδηγείται σήμερα ο 44χρονος Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, σε σχέση με την υπόθεση των 142 κιλών άριστης ποιότητας κοκαΐνης, που εντοπίστηκε στις 4 Αυγούστου 2016 σε ντεπόζιτα καυσίμων ηλεκτρογεννητριών.

 
Ο 44χρονος αντιμετωπίζει έξι συνολικά κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ναρκωτικών ουσιών τάξεως Α`.
 
Υπενθυμίζεται ότι, η μεγαλύτερη όπως αποδείχθηκε ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο ήταν κρυμμένη στα ντεπόζιτα καυσίμων δυο μεταχειρισμένων ηλεκτρογεννητριών, που βρίσκονταν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης και τις οποίες είχε αναλάβει να μεταφέρει στο νησί η εταιρεία του 44χρονου, με σκοπό την επανεξαγωγή τους.
 
Ο ίδιος, που είναι μόνιμος κάτοικος άλλης ευρωπαϊκής χώρας και έφτασε οικειοθελώς στην Κύπρο όταν ενημερώθηκε ότι καταζητείτο, αρνείται ότι έχει οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αν και ανέφερε πως είχε υποψιαστεί πως το φορτίο περιείχε ναρκωτικά, όταν ενημερώθηκε από  συνεργάτη του ότι δέχθηκε απειλές από τους αποστολείς, οι οποίοι εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε καρτέλ ναρκωτικών της λατινικής Αμερικής.



κυπε