Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Φαίνεται να χορηγήθηκε σε 75χρονη λανθασμένη αμάδα αίματος

Στην εντατική του γενικού νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύεται 75χρονη με νεφρική ανεπάρκεια  που προκλήθηκε, σύμφωνα με τους  συγγενείς της, από λανθασμένη ομάδα αίματος  που της χορηγήθηκε μετά από  επέμβαση στα γόνατα,  σε ιδιωτική κλινική στην Πάφο.

Όπως πληροφορούμαστε, η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες το απόγευμα στην αστυνομία από τα παιδιά της 75χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία,  η μητέρα τους αποτάθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Πάφου για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα γόνατα. Τα νοσοκομεία  για τέτοιες επεμβάσεις αγοράζουν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε κλινική. Το ίδιο βράδυ, όμως,   η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο γενικό νοσοκομείο Πάφου. 

Η 75χρονη νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Πάφου και υποβάλλεται σε θεραπεία ώστε να αποκατασταθεί  η λειτουργία των νεφρών της.
Οι συγγενείς ισχυρίζονται ότι στην 75χρονη χορηγήθηκε διαφορετική ομάδα αίματος από εκείνη στην οποία ανήκει.
Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες,  άρχισε ήδη έρευνες  και προγραμματίζει τη λήψη καταθέσεων.


Στο μεταξύ,  σε μια άλλη περίπτωση, όπως πληροφορούμαστε, άντρας νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Έγινε έλεγχος για να δει σε ποια ομάδα αίματος ανήκει, προφανώς για εγχείρηση που θα υποβαλλόταν. Φαίνεται να συγχύστηκαν τα αποτελέσματα με άλλο ασθενή, με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί λανθασμένη ομάδα αίματος. Παρουσιάστηκαν αμέσως επιπλοκές αλλά ευτυχώς ο ασθενής είναι εκτός κινδύνου .