Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΦΟΣ - ΤΕΛ AVIV



Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής  Περιφέρειας Πάφου(ΕΤΑΠ) χαιρετίζει την απόφαση της Ryanair για έναρξη τακτικών πτήσεων από τον Μάρτιο 2017 για πρώτη φορά από το Τέλ Αβίβ προς το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου.

Μια πολύχρονη προσπάθεια που τελικά παίρνει σάρκα και οστά.
Βάσει της απόφασης της Ryanair οι πτήσεις αναμένονται να αρχίσουν  στις 28 Μαρτίου 2017 και θα συνδέουν την Πάφο καθημερινά με το Τέλ Αβίβ αρχικά μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 αλλά με προοπτική για συνέχιση αριθμού πτήσεων σε ολόχρονη βάση  .

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν δώρο Χριστουγέννων για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα αφού η απόφαση της Ryanair αναμένεται να  δώσει σημαντική  ώθηση στην οικονομία ( κτηματικά, τουρισμό κ,α)  και περαιτέρω ανάπτυξη διαφόρων τμημάτων του τουρισμού όπως μικρής διάρκειας αποδράσεις (short breaks), γαμήλιο τουρισμό, Αθλητικό τουρισμό κ.α .
Η Ε.Τ.Α.Π Πάφου είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ryanair “άρπαξε” αυτή την επιχειρηματική ευκαιρία αλλά είναι πλέον στο χέρι όλων μας να συμβάλουμε όχι μόνο να διασφαλιστεί  η επιτυχία του νέου δρομολογίου αλλά και να  αναπτύξουμε περαιτέρω την αεροπορική σύνδεση σε ολόχρονη βάση  με το Ισραήλ.

Η τουριστική Πάφος θα μπορεί να εισβάλει για τα καλά πλέον στην Ισραηλινή αγορά με μεγάλο περιθώριο διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς που ήδη κατέχει.  Η Ισραηλινή αγορά για το 2016 σε σύγκριση με το 2015 παρουσίασε αύξηση μέχρι σήμερα της τάξης του 50% ενώ οι αφίξεις ανήρθαν  στις 141,000 (Ιαν-Νοέμβριο).  Σίγουρα πολύ ενθαρρυντικές  διαφαίνονται οι προοπτικές για το 2017 με την προσθήκη των νέων αυτών θέσεων!!!