Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σήμερα στην ΚύπροΧαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σε ορεινές και ορισµένες ηµιορεινές περιοχές αναµένεται χιονόπτωση.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Σταδιακά αναµένεται να καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη για να εξασθενήσει αργότερα σε λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ορισµένες ηµιορεινές περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ηµέρα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές. Τοπικά τα φαινόµενα αναµένεται να είναι έντονα ή παρατεταµένα, ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου και το πρωινό της Κυριακής.

Τη ∆ευτέρα αρχικά διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία αναµένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Σύντοµα, όµως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.