Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά



Σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα.
Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά το απόγευμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Από το βράδυ όμως, αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή αναμένονται κατά διαστήματα βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη  μεταβολή.

Τη Δευτέρα αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα και χιόνια σε ορεινές και ορισμένες ημιορεινές περιοχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.