Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο



Το βαροµετρικό χαµηλό που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά, κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε πιθανότητα µεµονωµένων βροχών, χωρίς να αποκλείεται και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.
Σταδιακά θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη στα ανατολικά παράλια, ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα νότια και βόρεια παράλια και κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης στα δυτικά παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, και τοπικά µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά και νότια παράλια, και ταραγµένη µέχρι κυµατώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος, ενώ την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο το Σάββατο, µικρή πτώση την Κυριακή ενώ τη ∆ευτέρα δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.