Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Έτρεχε χθες η πυροσβεστική



Σε 26 κλήσεις για βοήθεια, 8 πυρκαγιές και 18 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 24ωρο, από τις 06.00 της 21ης Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 22ης  Δεκεμβρίου 2016.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 20.05 λήφθηκε κλήση για  πυρκαγιά σε μοτοποδήλατο στην αυλή του δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.20.

Το μοτοποδήλατο καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί εμπρησμού.
Εξάλλου, η ώρα 01.51 λήφθηκε κλήση για  πυρκαγιά σε ισόγειο κατοικία στην οδό Βοιωτίας στο Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.02.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά πιθανότατα προκλήθηκε από κλιματιστικό που βρισκόταν σε λειτουργία και μεταφέρθηκε στο ταβάνι στο καθιστικό και το σαλόνι της οικία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν 3 αναπνευστικές συσκευές  και 2 τυλιχτήρες νερού από το νερό των οχημάτων.

Από την πυρκαγιά η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν εντός της οικίας και προσπάθησε ανεπιτυχώς  να κατασβήσει την πυρκαγιά.

Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.



kype