Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στην Κωνσταντινούπολη



Στους 38 έφτασε ο αριθμός των νεκρών εκ των οποίων οι οκτώ είναι πολίτες δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού . Ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι 136 εκ των οποίων οι 14 είναι στην εντατική. 


Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού οι 30 νεκροί είναι αστυνομικοί ενώ η ταυτότητα του ενός πολίτη δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει αυξηθεί στους 13.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμιά οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε στο CnnTurk ότι οι ενδείξεις δείχνουν το ΡΚΚ. Ανέφερε πως πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επίθεση με στόχο την αστυνομία κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών.

“Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 300-400 κιλά εκρηκτικά. Ανοίχτηκε μια μεγάλη λακκούβα εκεί και το όχημα το οποίο εξερράγη εξαφανίστηκε, έγινε κομμάτια. Στη συνέχεια στο πάρκο Μάτσκα όταν η αστυνομία είπε σε κάποιον ‘σταμάτα’ έγινε η δεύτερη έκρηξη και εκεί σκοτώθηκαν 4 πολίτες και αστυνομικοί. Είναι μια προδοτική επίθεση”, ανέφερε



κυπε