Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου



Αναβαθμισμένη θα είναι και φέτος η συμβολή του Δήμου Πάφου στην τόνωση της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη της Πάφου, μέσω διάφορων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.


Από τις 10 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργεί στο Χώρο Στάθμευσης Πλατείας Κέννετυ (παρά τον Αστυνομικό Σταθμό), «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» από τις 10.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνει ο Δήμος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση περιλαμβάνει φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στο χώρο στάθμευσης της Πλατείας Κέννετυ στις 17:00 με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Πάφου, της Ορχήστρας του Ωδείου του Δήμου Πάφου και του ‘Studio 6’ Ελεάνας Κωστάκη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την επομένη στις 11 Δεκεμβρίου στην Πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο στις 11:00 το πρωί με τη διεξαγωγή του 4ου CYTA Santa Run. Στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παράσταση από παιδιά του Πολυκέντρου Νεολαίας Πάφου, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στις 16:00 το απόγευμα.

Εξάλλου στις 16 Δεκεμβρίου χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στις 4.00 μ.μ. με τη συμμετοχή των Modern Music Academy και της Χορωδίας Αννίτας Ταλιώτου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στις 12:00 το μεσημέρι με εορταστικές μελωδίες από τη φιλαρμονική της αστυνομικής δύναμης Κύπρου.

Τραγούδια από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στις 6.00 μ.μ. της 21ης Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου διοργανώνεται η ετήσια χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄ Πάφου στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στις 4.00 μ.μ., στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

Στις 28 Δεκεμβρίου τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα ακουστούν στο "Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στις 16:00 με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Γεροσκήπου και τη Χορωδία Orphean Singers.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από Ελλάδα και Κύπρο θα ακουστούν στις 30 Δεκεμβρίου στις 16:00, ένα «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση», από το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

Επιπρόσθετα στις 31 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.30 π.μ., στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».

Στις 6.1.2017 στην Κάτω Πάφο μετά τη Θεία Λειτουργία στις 09:30 στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων θα σχηματιστεί πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, με κατεύθυνση το Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου στο πλαίσιο ειδικής τελετής, θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων.

Στο Δήμο Γεροσκήπου θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στις 9 Δεκεμβρίου στις 17:30 με τη συμμετοχή της Παιδικής χορωδίας Γεροσκήπου.



κυπε