Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Έντεκα σφαίρες δέχτηκε ο Ρώσος πρέσβης


Έντεκα σφαίρες έριξε ο δράστης εναντίον του Ρώσου Πρέσβη χθες βράδυ στην Άγκυρα εκ των οποίων οι εννέα ήταν εύστοχες, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης νεκροψίας επί της σωρού του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Καρλόβ.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με βάση τις κάμερες ασφαλείας ο δράστης έριξε 11 σφαίρες εναντίον του Ρώσου Πρέσβη. Επίσης αποκαλύπτεται ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης είναι προδιαγραφών του ΝΑΤΟ μάρκας Canik διαμετρήματος 9 επί 19.
Ο δράστης Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου το 1994 στην πόλη Αϊντίν. Μετά το λύκειο μπήκε στην αστυνομική σχολή Σμύρνης και μετά την αποφοίτησή τους ανέλαβε καθήκοντα στην άμεση δράση. Επί 2,5 χρόνια ήταν διευθυντής τμήματος της αστυνομικής ασφάλειας άμεσης δράσης στην Άγκυρα. 


Συλλήψεις

Στους έξι ανέβηκε ο αριθμός των συλληφθέντων για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο θείος του δράστη ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα Γκιουλέν και είχε αφεθεί ελεύθερος. 
Οι συλλήψεις έγιναν στη επαρχία Σοκέ της πόλης Αϊντίν της Τουρκίας όπου διαμένει οι οικογένεια του δράστη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πατέρας του Ισραφίλ, η μητέρα του Χαμιντιγέ, η αδελφή του Σεχέρ Αλντίνμπας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο θείος του ο οποίος πριν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν υπεύθυνος για ένα ιδιωτικό σχολείο στην Αϊντίν το οποίο οι αρχές έκλεισαν λόγω διασύνδεσης του με το κίνημα Γκιουλέν. Συνελήφθη επίσης η σύζυγος του θείου του και ένας ακόμη θείος τους ο οποίος φέρεται να είναι διευθυντής σχολείων στο Κούσαντασι της Τουρκίας. 
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική ασφάλεια της Αϊντίν και η ανάκριση τους συνεχίζεται.


κυπε