Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Από τζάκι ξεκίνησε φωτιά σε διαμέρισμα



Πυρκαγιά προκλήθηκε χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα στη Δασούπολη εξαιτίας χρήσης βενζίνης για άναμμα τζακιού.


Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 15.20 χθες  λήφθηκε η κλήση για πυρκαγιά στο διαμέρισμα στην οδό Αντρέα Παρασκευά. Ανταποκρίθηκαν 3 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως  και ώρα 15.55 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ήταν στον πρώτο όροφο τριώροφης οικοδομής η οποία προκλήθηκε από την χρήση βενζίνης για άναμμα του τζακιού και επεκτάθηκε στο σαλόνι. Χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 3 αναπνευστικές συσκευές. Ελαφριά εγκαύματα έπαθε στο χέρι η ιδιοκτήτρια όμως δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Έγινε επίσης και διάσωση ενός μικρού σκύλου που ήταν στον χώρο της πυρκαγιάς.

Εξάλλου λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο ιδιωτική κατοικία στον 38ο δρόμο στον Συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στα Πάνω Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκαν 3 οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου και η ώρα 01.17 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπνοδωμάτιο και επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους χώρους προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην κατοικία. Η είσοδος της κατοικίας βρέθηκε παραβιασμένη και οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα και 4 αναπνευστικές συσκευές. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα.

Η ώρα 01.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  άχυρο συσκευασμένο σε σακούλες το οποίο βρισκόταν στεγασμένο σε μεταλλικό υπόστεγο διαστάσεων 10x6 μέτρων περίπου σε κτηνοτροφική μονάδα στα Πάνω Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκαν 4 οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου και ώρα 04.30 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.  

Από την πυρκαγιά το άχυρο καταστράφηκε και πέθανε αριθμός προβάτων που βρίσκονταν στην μονάδα. Στο χώρο του επεισοδίου βρίσκονται σε επιφυλακή 3 πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Δεκεμβρίου μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε  σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές ,12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.



κυπε