Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Βροχερός ο καιρός σήμερα στην Κύπρο



Ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ή και λίγα χιόνια ή χιονόνερο στα ορεινά.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά και ηµιορεινά θα χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 αλλά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους µείον 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά και ηµιορεινά θα πέσει χιόνι. Σύντοµα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο ελαφρών βροχών. Στις ορεινές και ηµιορεινές περιοχές πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.