Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Συννεφιασμένος και βροχερός ο καιρός στην ΚύπροΑσθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί,  ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ.  Στα δυτικά το απόγευμα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί,  της ίδιας έντασης.  Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19  βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20  στα παράλια και στους 9  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές,  κυρίως κοντά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί,  γενικά ασθενείς, 3  μποφόρ,  αλλά παροδικά στα ανατολικά και τα νότια μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη,  ενώ στα δυτικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 10  στα παράλια και στον 1  βαθμό στα ψηλότερα ορεινά,  όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
 Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικά βροχές,  ενώ το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα.  Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.