Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Κύπρος. Βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινάΣχετικά χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευµα θα σηµειωθούν και µεµονωµένες καταιγίδες.
Στα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά κατά διαστήµατα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 14 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Τοπικά τα φαινόµενα δυνατό να είναι παρατεταµένα ή και έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Τοπικά στα ανατολικά και τα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ισχυροί, 5 µποφόρ και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά ταραγµένη, αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια ταραγµένη και σταδιακά τοπικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές σε πολλές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ορεινές και ενδεχοµένως σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ορεινές και ενδεχοµένως σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.