Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι πέντε κοινότητες της Πάφου με το μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων

Μαίρη Λάμπρου
Έπαρχος Πάφου 


Πέντε κοινότητες της Επαρχίας Πάφου έχουν το μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου και Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ήτοι ο Κούρτακας, το Πραστειό, το Κιδάσι, η Αναδιού και η Φιλούσα Χρυσοχούς.


Ο Κούρτακας, 20 χιλιόμετρα από την Πάφο με πέντε κατοίκους, ανακήρυξε κοινοτάρχη τον Κώστα Χριστοδούλου, ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, θα γίνει αναπληρωματική εκλογή για μέλη του κοινοτικού συμβουλίου αφού – όπως εξήγησε - υπολείπονται δύο μέλη.

Το Πραστειό έχει έξι κατοίκους και κοινοτάρχης ανακηρύχθηκε ο Κώστας Καράγιαννης. Και σε αυτή την κοινότητα θα γίνει αναπληρωματική εκλογή για μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και υπολείπεται ένα μέλος.

Στο χωριό Κιδάσι, 35 χιλιόμετρα από την Πάφο, με επτά κατοίκους, κοινοτάρχης ανακηρύχθηκε ο Ανδρέας Βορκάς και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εξελέγησαν οι Βαρέλια Ειρήνη, Βορκάς Ειρηναίος, Βορκάς Χρίστος και Παλάσκα Γιαννούλα.

Η κοινότητα Αναδιού, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Πάφο, έχει είκοσι ψηφοφόρους.

Η κοινότητα Φιλούσα Χρυσοχούς, 47,5 χιλιόμετρα από την Πάφο με εικοσιένα κατοίκους, έχει εκλέξει κοινοτάρχη τον Δημήτρη Χρίστου Τσαδιώτη, και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου τους Ανδρέα Διομήδους, Αδούλλα Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, Γεώργιος Κυριάκου Κώστα και Νόρμα Κοβέντρυ.

Το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται στις 19.00 σε μικρές κοινότητες, είπε είπε η κ. Λάμπρου.



κυπε