Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χιόνια και στα ημιορεινά σήμερα στην Κύπρο



Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ορεινές περιοχές, και ενδεχομένως σε κάποιες ημιορεινές, θα χιονίζει κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ορεινές περιοχές, και ενδεχομένως σε κάποιες ημιορεινές, θα χιονίζει κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.