Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η απεργία των λεωφορείων της ΟΣΥΠΑΗ επ’ αόριστον απεργία ξεκίνησε από τι 06:30 το πρωί, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για αθέτηση συμφωνίας από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών με την εταιρεία των Λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου. 


Ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Γιώργος Ιωαννίδης με δηλώσεις ανέφερε πως από την απεργία, που είναι καθολική, αναμένεται να επηρεαστούν  5.000 μαθητές και γύρω στις 8.000- 10.000 επιβάτες κυρίως συνταξιούχοι που διακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τα 104 λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ παραμένουν σταθμευμένα τόσο στο χώρο στάθμευσης Καραβέλα όσο και στο διαμετακομιστικό σταθμό Κάτω Πάφου και στους χώρους της εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή Μεσόγης, ενώ σε καθημερινή βάση εκτελούν κανονικά πάνω από 300  δρομολόγια .

Κάθε δρομολόγιο – όπως είπε- μεταφέρει 50 μέχρι 100 επιβάτες.

Ο κ. Ιωαννίδης  ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, καθιστώντας υπεύθυνο για την εξέλιξη το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο στην Πάφο, που είναι η πόλη που έχει ανακηρυχθεί ΠΠΕ, να κινούνται ακόμη λεωφορεία που δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Πρόσθεσε πως εδώ και 6 χρόνια η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Μεταφορών δεν εφαρμόζεται και ότι το Υπουργείο προβαίνει σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική πτυχή της συμφωνίας των δύο μερών.

Δεν μπορεί, είπε, να κυκλοφορεί ένα λεωφορείο 40 και 45 χρόνων που να παρέχει την ίδια ασφάλεια με ένα καινούργιο λεωφορείο.

Διερωτήθηκε αν συμβεί κάτι και υπάρξει απώλεια ζωών, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, τονίζοντας ότι δεν θέλει να είναι συνένοχος για οτιδήποτε συμβεί. 

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια που έγινε για γεφύρωση της διαφοράς την περασμένη Παρασκευή δεν είχε επιτυχή κατάληξη.κυπε