Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Άνω κάτω στην Αναδιού για τις αυριανές επαναληπτικές εκλογές



Η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή κοινοταρχών, καθώς οι υποψήφιοι είχαν ισοψηφίσει στις Δημοτικές/ Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, δημιούργησε αναστάτωση σε μια εκ των δύο κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.





Πρόκειται, όπως είπε στο ΚΥΠΕ για την κοινότητα της Αναδιού, ενώ για την κοινότητα Αξύλου όπου και εκεί υπήρξε ισοψηφία δεν σημειώθηκε καμία αντίδραση.



Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, αναστάτωση επικρατεί στην κοινότητα Αναδιού της επαρχίας Πάφου μετά την απόφαση  για διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών λόγω ισοψηφίας των δυο υποψήφιων κοινοταρχών αύριο Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων. 



Από τους 20 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στην κοινότητα Αναδιού  προσήλθαν στην κάλπη 18 ψηφοφόροι και οι δυο υποψήφιοι Μαρία Ανδρονίκου και Σάββας Χατζησάββας πήραν από 9 ψήφους. 



Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου, δύο από τους 9 που είναι από το αντίθετο στρατόπεδο του νυν κοινοτάρχη, βρίσκονται περιοδικά στο εξωτερικό για διακοπές των Χριστουγέννων.



Οι άλλοι 7 ψηφοφόροι χθες το πρωί παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στην Έπαρχο Πάφου ως ένδειξη διαμαρτυρίας και με αίτημα αν μπορούσε ο Υπουργός Εσωτερικών να διόριζε κάποιο κοινοτάρχη ή να αναβαλλόταν η επαναληπτική εκλογή.



Η κ.Λάμπρου κατέστησε σαφές πως αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει γιατί  η αυριανή διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών το Σάββατο αποτελεί απόφαση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και ο Νόμος –όπως είπε- λέει ότι το συντομότερο δυνατό πρέπει να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία.  Επεσήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει περιθώριο για μη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών αύριο.



Εμείς, συνέχισε, “θα έχουμε τα βιβλιάρια στον προεδρεύοντα της ψηφοφορίας και αν κάποιος αλλάξει γνώμη θα μπορεί να πάρει το βιβλιάριο του, να ψηφίσει”.



Σημειώνεται πως στην κοινότητα Αναδιού οι κάτοικοι είναι ενοικιαστές τουρκοκυπριακών κατοικιών .



Η κ. Λάμπρου είπε πως οι αντιδράσεις σχετίζονται με κάποιες καταγγελίες εναντίον του νυν κοινοτάρχη που επαναδιεκδίκησε την προεδρία της κοινοτικής αρχής Αναδιού.



Πρόσθεσε πως η Επαρχιακή Διοίκηση διερευνά τις καταγγελίες, αλλά η διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει.  



Αναπληρωματικές εκλογές θα γίνουν και στην κοινότητα Αξύλου λόγω ισοψηφίας.


Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στην κοινότητα Αξύλου, οι δύο υποψήφιοι εξασφάλισαν από 32 ψήφους, οπόταν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές.



κυπε