Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τσουχτερό το κρύο σήμερα στην Κύπρο



Ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας.
Στα ψηλότερα ορεινά, αλλά και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές, πιθανό να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους 0 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο ελαφρών βροχών, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές και ενδεχόµενο καταιγίδας, ενώ την Πέµπτη αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές θα χιονίσει.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τετάρτη και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέµπτη.



κυπε