Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Εντατικοποιούνται οι εκστρατείες της αστυνομία για πάταξη της κυβείας




Η Αστυνομία στο πλαίσιο της συντονισμένης εκστρατείας της για πάταξη αδικημάτων κυβείας, ενόψει και της επικείμενης εορταστικής περιόδου, προέβη χθες σε διάφορους ελέγχους παγκύπρια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, εισήλθαν γύρω στις 4.30μ.μ. χθες, με δικαστικό ένταλμα έρευνας σε καφενείο στη Λευκωσία, όπου εντόπισαν 13 πρόσωπα να κάθονται σε δύο στρογγυλά τραπέζια και να επιδίδονται σε κυβεία, δηλαδή να παίζουν ποκεριζέ με χρήματα.



Τα πιο πάνω πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν για να κλητευθούν αργότερα. Επίσης, κατηγορήθηκε γραπτώς και ο 61χρονος υπεύθυνος του καφενείου γιατί επέτρεψε στα πιο πάνω πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία στο υποστατικό του.



            Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, συνολικό χρηματικό ποσό ύψους €144 και 212 τραπουλόχαρτα. Ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός συνεχίζει τις εξετάσεις.
Επίσης, χθες βράδυ μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού σε συνεργασία με μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη και του ΟΥΛΑΕ Λεμεσού διενήργησαν επιχείρηση για πάταξη της κυβείας σε καφενείο στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε, εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία δηλαδή να παίζουν ποκεριζέ με χρήματα.



Τα πιο πάνω πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν για να κλητευθούν αργότερα. Επίσης, κατηγορήθηκε γραπτώς και ο  υπεύθυνος του υποστατικού γιατί επέτρεψε στα πιο πάνω πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία στο υποστατικό του.



Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, 106 τραπουλόχαρτα και χρηματικό ποσό ύψους €22. Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη συνεχίζει τις εξετάσεις.



Η Αστυνομία, με σκοπό να παταχθεί οποιαδήποτε παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην κυβεία θα προβαίνει καθημερινά σε εντατικούς ελέγχους σε χαρτοπαικτικές λέσχες, σωματεία, καφενεία και άλλα υποστατικά, τόσο στις πόλεις όσο και τα χωριά και στις περιπτώσεις που εντοπίζεται οποιαδήποτε παράβαση θα προβαίνει άμεσα σε καταγγελίες.



 Το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη του οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τη διεξαγωγή κυβείας ή ηλεκτρονικού τζόγου, καλείται να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. 
 
 
 
 
 
 
 
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ