Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στο Μεξικό μετά από έκρηξη σε αγορά πυροτεχνημάτωνΤουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από τις εκρήξεις που έγιναν στην αγορά πυροτεχνημάτων Σαν Παμπλίτο στο Τολτέπεκ, περίπου 32 χλμ βόρεια της Πόλης του Μεξικού. Τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα.


Νωρίτερα ο Ισίντρο Σάντσεζ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτης βοηθείας του Τολτέπεκ, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν είναι τελικός, καθώς τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή. Πλάνα από τοπικό κανάλι τηλεόρασης έδειχναν πολύχρωμα πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς ένα τεράστιο σύννεφο καπνού ανέβαινε πάνω από την αγορά και πανικόβλητα άτομα προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Πλάνα από τον αέρα έδειχναν καμμένα κιόσκια και κατεστραμμένα κτίρια. 

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία που γίνονται εκρήξεις πυροτεχνημάτων στη συγκεκριμένη αγορά. Παρόμοια έκρηξη είχε γίνει στη δημοφιλή αγορά τον Σεπτέμβριο του 2005, λίγο πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα απελευθέρωσης, τραυματίζοντας πολλά άτομα.κυπε