Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Συννεφιά σήμερα στην Κύπρο
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κυρίως δυτικά και βόρεια.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 8 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου ενδέχεται να σχηµατιστεί παγετός.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όµως στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Τη ∆ευτέρα διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε περιόδους αυξηµένης συννεφιάς, η οποία κυρίως µετά το µεσηµέρι αναµένεται να δώσει τοπικά βροχές χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο το Σάββατο και την Κυριακή. Τη ∆ευτέρα η θερµοκρασία δεν αναµένετα να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.