Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι τα Χριστούγεννα στην Κύπρο



Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Απόψε ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος,  με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί,  ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ.  
Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8  βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στον πλην 1  βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.  Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.  Στις ορεινές περιοχές,  και ενδεχομένως σε κάποιες ημιορεινές,  θα χιονίζει κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 14  στα παράλια και στον 1  βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
 
Tο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα.  Στις ορεινές περιοχές,  και ενδεχομένως σε κάποιες ημιορεινές,  θα χιονίζει κατά διαστήματα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
 
Το Σάββατο,  την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.  Στις ορεινές περιοχές,  και ενδεχομένως σε κάποιες ημιορεινές,  θα χιονίζει κατά διαστήματα.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.