Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η φωτογράφηση ψηφοδελτίου είναι ποινικό αδίκημα



Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου εντός των εκλογικών κέντρων προειδοποίησε με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έφορος Εκλογών της εκλογικής περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου, σημειώνοντας ότι η φωτογράφιση ψηφοδελτίου είναι ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, υπάρχει οδηγία αναρτημένη στα εκλογικά  κέντρα ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων εντός εκλογικών κέντρων 

Η κ. Λάμπρου είπε πως σύμφωνα με παραστάσεις από υποψηφίους υπάρχουν πληροφορίες ότι εκλογείς θα φωτογραφίζουν με κινητά τηλέφωνα το ψηφοδέλτιο τους για ευνόητους λόγους. 

Δεν θα πρέπει, συνέχισε, να χρησιμοποιείται κινητό και εάν κάποιος έχει κινητό θα πρέπει να το αφήσει στην είσοδο του κέντρου στο τραπέζι του προεδρεύοντα και θα το πάρει όταν τελειώσει.
Κατέστησε μάλιστα σαφές, ότι αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε ατασθαλία σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα τότε ο προεδρεύων μαζί με τη βοήθεια της Αστυνομίας μπορεί να παρέμβει, σημειώνοντας ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η χρήση κινητού με στόχο να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο. 

Η κ. Λάμπρου ακολούθως ανακοίνωσε ότι υποψήφιος μέλος του κοινοτικού συμβουλίου στην κοινότητα Επισκοπή που ήταν μέλος ενός συνδυασμού απεβίωσε. 

Πρόκειται είπε για τον Γιώργο Πέρδικο, η κηδεία του οποίου τελέστηκε  το απόγευμα. 

Επί του θέματος, είπε η κ.Λάμπρου έχει ενημερωθεί ο Γενικός Έφορος Εκλογών προκειμένου να ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα και για να μην γίνει –όπως είπε- οποιαδήποτε λανθασμένη καταμέτρηση.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή επί των ψηφοδελτίων, αλλά θα γίνει γνωστοποίηση έξω από το εκλογικό κέντρο ώστε να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι.



kype